Volontärarbete utomlands

Vill man göra något meningsfullt så som att hjälpa människor som verkligen är i behov av hjälp eller att få djur att må bättre så kan det vara en bra ide att ansöka om att arbeta som volontär utomlands.

Volontärarbete utomlands

Att arbeta som volontär innebär att man inte gör arbetet för att tjäna pengar utan snarare för att för att hjälpa de som är i behov av hjälp. Som volontär hjälper man de som är i behov av stöd för att på så sätt göra samhället lite bättre. Det finns olika områden att arbeta med som volontär och beroende på vilken område så är också volontärarbetena på olika platser på jorden, där det behövs som mest hjälp. Bland annat kan man vara volontär i fattiga områden för att hjälpa barn som är i behov av allt stöd de kan få eller så kan man riktiga in sig på djur och bland annat hjälpa vilda djur till att få ett bättre liv. Det volontärarbete man väljer att arbete med handlar vanligen om att man brinner lite mer för att hjälpa till inom ett visst område.

 

Exempel på vad man kan göra som volontär

Lion centre i Zimbabwe är ett volontärarbete för de som vill hjälpa vilda djur. Antal lejon har genom åren blivit allt färre och de är såklart något som man bör förhindra. På 70-talet fanns det mer än 200 000 lejon i Afrika men 2002 var antalet under 40 000. Det man gör på Lion centre i Zimbabwe är att föda upp lejon för att sedan släppa ut dem i det fria vilket har visat vara ett bra sätt för att inte få lejonen att dö ut. För att kunna jobba med projektet är det krav att man är minst 18 å gammal, inte är kortare än 155 cm och att man är prickfri i brottsregistret.


Exempel på vad man kan göra som volontär

Volontär med barn i Ghana kan man vara om man brinner för att hjälpa människor. Bland annat kan man hjälpa till med undervisning eller vara ett extra stöd för de barn som lider av någon form av funktionsnedsättning. Det är också möjligt att arbeta med olika kampanjer för att nå ut med viktig information eller varför inte arbeta på ett sjukhus. Möjligheterna vad man kan hjälpa till med som volontär i Ghana är många då det behövs mycket hjälp. I Ghana pratas det mest engelska så det är bra om man kan det innan man åker iväg för att jobba. Krav för att vara volontär med barn i Ghana är att man är minst 18 år gammal, inte har något prick i brottsregistret samt att man är villig att arbeta hårt under minst tre veckor.

Ta hand om sköldpaddor i Australien är också möjligt att göra som volontär. Arbetet kommer att gå ut på att rädda sköldpaddor som på olika sätt skadat sig eller blivit sjuka så att de ska kunna finnas kvar så länge som det är möjligt. För att kunna vara volontär i Australien och rädda sköldpaddor i behov av hjälp så måste man vara minst 18 år gammal.